Benieuwd naar logistiek bediendejobs in de haven van Antwerpen?

Logistiek is alles wat komt kijken bij het transport en de opslag van goederen op hun weg van producent naar consument. De etappes die goederen tijdens dit vervoer doorlopen, vormen de logistieke keten.

In en rond de haven van Antwerpen zijn er alleen al 1.246 logistieke bedrijven gevestigd. Die vertegenwoordigen 21.468 jobs. Heel wat opportuniteiten dus, om te werken in de Antwerpse logistieke sector.

Logistiek bediendefuncties zijn er talrijk. Werknemers die het transport organiseren van A tot Z, medewerkers die de douaneformaliteiten in orde maken zodat de ladingen zonder problemen de douane kunnen passeren, de transportroutes uitstippelen of de goederen efficiënt en veilig stockeren. Om er maar enkele te noemen.

Voor meer info contacteer het VDAB servicepunt | t 03 641 43 40

 

Logistieke jobs in en rond de haven van Antwerpen: testimonials

Maar wat houden die jobs juist in?

Lees hier wat deze medewerkers logistiek in de Antwerpse haven over hun functie vertellen.

Bekijk hier films waar je logistiek bedienden aan het werk ziet.

Top

Verwachtingen en competenties

De logistieke sector is een 24-uren-economie. Werken in de logistieke sector is dus geen 9-to-5 job. Terwijl China slaapt, is Amerika wakker en daar speelt u handig op in. Creatief en probleemoplossend denken zijn key. Het havenwezen is immers een miljarden business. Jaarlijks verwerkt de haven van Antwerpen miljoenen ton aan goederen.

Zoek uit of u uit het juiste hout gesneden bent.

Is dit uw profiel? Dan is een job in de internationale handel en logistiek iets voor u! Logistieke bedrijven zijn voortdurend op zoek naar talent. De sector biedt heel wat verschillende functies en carrièremogelijkheden in een boeiende en veelzijdige wereld.

Top

U zoekt werk in de Antwerpse logistieke sector

Doorzoek onze 2-wekelijkse jobkrant met alle nieuwe vacatures in de Antwerpse haven en logistiek.

Check ook www.naarjobsindehaven.be. Daar vindt u een overzicht van de bedrijven in de Antwerpse haven die vacatures hebben. Ook meer informatie over die bedrijven, waar ze juist gesitueerd zijn in de haven en hoe u er geraakt.

Wil u eerst meer weten over werken in de logistieke sector? Kom dan naar Informeer, een infosessie bij VDAB om de 3 weken voor werkzoekenden. Vooraf inschrijven is nodig. Hier komt u te weten

Na deze Informeer maakt u kans om deel te nemen aan Expeditie Haven.

U volgde reeds een opleiding en/of hebt relevante ervaring als logistiek bediende? Maak een afspraak met een bemiddelaar in het VDAB servicepunt | 03 641 43 40

 

Top

U wil bijscholen/omscholen of verder studeren

Verder studeren? Er bestaan opleidingen op Bachelor- en Masterniveau met een enorme keuze aan studierichtingen en scholen in Antwerpen. U hebt de keuze uit een opleiding van 3 schooljaren, 1 schooljaar of een modulaire opleiding waarvan u zelf bepaalt hoe lang het duurt.

Daarnaast hebt u keuze uit korte of langere opleidingen voor werkzoekenden, waarbij u uw uitkering behoudt. Na deze opleidingen maakt u kans op direct werk.

“Ik studeerde rechten in Italië en nadien nog een jaar Transportrecht hier in Brussel aan de ULB. Een job vinden was moeilijk en toen vond ik deze alternatieve opleiding. Ik leerde veel bij, zeker de zakelijke communicatie in het Nederlands, Frans en Engels. Daarnaast volgde ik ook heel wat technische vakken.”  Roberto Frassinello

Schrijf u in voor een sessie Informeer. U krijgt alle informatie over inhoud, startdata en selectieprocedures van deze opleidingen.

Top

U wil deelnemen aan events en jobbeurzen

U bent zeker op de hoogte van de voordelen van een jobbeurs. Of niet? Uw voorbereiding in 10 stappen!

U leest hier wanneer JOBdates met bedrijven plaatsvinden. Tijdens zo een speeddate brengen we u in contact met meerdere werkgevers. Wil u zich graag voorstellen tijdens een Jobdate?

Jobbar Logistiek | Bedrijven uit de haven stellen zich voor en vertellen meer over hun vacatures.

 

Voor meer info contacteer Marijke Andries | t 03 221 73 30 | info@talentenstroom.be

 

Top

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Talentenstroom
Talentenstroom is een partnerschap van:

Webdesign by Antenno