16 maart 2018

Kaat, Junior en Elisabeth vonden werk tijdens de Jobbar Logistiek

Een stropdas of stress zijn niet nodig in de jobbar van VDAB, het gezellige trefpunt voor werkgevers en werkzoekenden. Wat dan wel? Een kopje koffie, een goed gesprek en misschien wel het begin van een nieuwe carrière. Ook Talentenstroom strijkt één keer per maand neer in de bar. De editie van januari was alvast erg geslaagd. Kaat, Elisabeth en Junior vonden er werk bij Katoen Natie en CMA-CGM.

Benieuwd naar de logistieke sector

Kaat werkt intussen ruim een maand bij CMA CGM, een scheepsagentuur van een Franse rederij. Begin dit jaar ging ze in op een uitnodiging van VDAB om naar de jobbar te komen. Ze had net haar diploma T.E.W. op zak. “Ik kende de havensector niet”, geeft Kaat toe. “Maar de filmpjes van de bedrijven maakten me nieuwsgierig. De bedrijven stelden zich aan ons voor, en we konden een praatje slaan met de HR-mensen.” Dat was onder meer Martine van CMA CGM. “Kaat had veel vragen”, vertelt Martine Helssen, HR-manager bij CMA CGM. “En ze was op zoek naar iets nieuws. Die past in onze Customer Service, dacht ik.” Twee weken later was Kaat er aan het werk.

Ook Junior had nog niet gedacht aan een logistiek beroep. “Ik heb in Congo mijn master Geologie behaald, maar die is nog niet gelijkgeschakeld met een Belgisch masterdiploma”, vertelt hij. “Dat kan wel even duren. Intussen wilde ik zo snel mogelijk aan het werk en ervaring opdoen. Nu ik bij Katoen Natie als orderpicker aan de slag ben, leer ik de sector kennen. Dit soort werk vereist veel precisie en dat ligt me wel.”

Groeikansen

Ook Elisabeth ging haar neus binnensteken in de jobbar. Met haar diploma boekhouden-informatica was ze nog maar net op zoek naar een baan. “Het ging er gemoedelijk aan toe”, herinnert ze zich. “Ik was helemaal niet zenuwachtig, ik verwachtte zelfs niet dat er iets concreet uit de bus zou komen.” Maar een dag nadien had ze HR-manager Sylvie Raman van Katoen Natie aan de lijn. “Ik kon meteen beginnen! Ik heb een interimcontract van drie maanden beet en daarna hopelijk een vast contract.” Sylvie ziet veel groeikansen voor Elisabeth. “Al onze starters beginnen op de werkvloer. En werkkrachten met potentieel kunnen het ver schoppen.”

Kandidaten ontmoeten in een spontaan gesprek

Sylvie is enthousiast over de Jobbar. “Het is een vlot kanaal om talent op te sporen. Met zo’n losse babbel krijg ik al snel een idee waar de kandidaat zou passen binnen onze organisatie. Ik neem zeker nog eens deel, want bij Katoen Natie zijn we doorlopend op zoek naar talent.”

Volgens Martine Helssen brengt de jobbeurs ook diversiteit in het personeelsbestand. “Je ontmoet kandidaten met een totaal andere achtergrond, die we anders zelden treffen, uit de sociale sector bijvoorbeeld. Die vullen het team perfect aan. Het is onze taak om mensen te steunen die deze niet-evidente weg willen bewandelen.”

Deelnemen aan een jobbar loont zeker de moeite, daar is iedereen het over eens. “Ga zeker eens langs, met een open geest ”, raadt Kaat aan. “Ik dacht nooit dat ik in de havensector terecht zou komen. Maar het bevalt me uitstekend!”

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Talentenstroom
Talentenstroom is een partnerschap van:

Webdesign by Antenno