Word écht Part of Antwerp met een job in de haven

Part of Antwerp, dat is tien dagen feest in de Haven en op het Eilandje in Antwerpen. Je ontdekt er wat de Haven allemaal te bieden heeft, van indrukwekkende zichten en gezellige cafeetjes tot … de job van je leven.

Jobbeurs op het Eilandje

Op donderdag 14 september organiseren wij, Talentenstroom, samen met Talentenfabriek een jobevent. In het hippe Lazy Jack leer je in één namiddag alles wat je moet weten over werken als logistiek bediende of technicus. Je ontmoet grote en kleinere bedrijven die actief zijn in en rond de haven. Allemaal zijn ze op zoek naar nieuw talent … en misschien wel naar jou.

Deelnemende bedrijven uit de maritieme sector: ACB Agencies – Dp World – Havenbedrijf Antwerpen – Kuehne+Nagel – Leschaco – Lineas – OiltankingPanalpinaSeatrade – ShipexTabaknatie – Zuidnatie

Op het programma:

  • 13 – 16 uur: doorlopend Jobbeurs
  • 13.30 – 14.15 uur: Workshop ‘Personal branding’ door RiseSmart. Maak een merk van jezelf en toon geïnteresseerde werkgevers in een oogopslag wat je waard bent.
  • 15 – 15.45 uur: Workshop ‘Netwerken’ door Marieke Genard van Werk Met Zin. Leer hoe je een netwerk opbouwt, onderhoudt en inzet.
  • Laat een professionele foto maken voor je CV of LinkedIn-profiel op de stand van Zowerkthet!

Slimmer op zoek naar werk

Op zoek naar je eerste job? Of naar een nieuwe uitdaging? Dan heb je misschien nog niet alle vaardigheden voor de job waarvan je droomt. Geen nood – je springt al een heel eind met de juiste attitude en interesse in techniek, of met een stevige talenknobbel en administratieve vaardigheden. De rest kan je al doende leren. Talentenstroom en Talentenfabriek  leggen tijdens het jobevent uit hoe dat werkt.

Hoe weet je of je uit het goede hout gesneden bent?

  • Om te starten als logistiek bediende moet je vlot meertalig zijn, sterk zijn in plannen en organiseren en mag je geen stress krijgen van een strakke deadline.
  • Als technicus moet je technisch opgeleid zijn, zelfstandig én veilig kunnen werken, en voor elk probleem een oplossing kunnen bedenken.

Waarom de haven?

Werken in de Haven van Antwerpen betekent dat je elke dag deel uitmaakt van de bedrijvigheid in de op één na grootste haven van Europa. Hier is altijd van alles in beweging. Geen twee dagen zijn hetzelfde en jouw talenten komen goed van pas om alles van een leien dakje te doen lopen.

Ready … Set … Go!

Sta je klaar in de startblokken? Check! Nog drie dingen te doen:

  • Bekijk alvast welke bedrijven er komen en welke vacatures ze hebben.
  • Print een stapeltje cv’s af en neem ze mee.
  • Smeer je kuiten in voor een geslaagde jobbeurs (figuurlijk dan).

 

Tot snel bij Part of Antwerp!

 

 

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Talentenstroom
Talentenstroom is een partnerschap van:

Webdesign by Antenno