5 oktober 2017

Di 23|01 – CMA CGM en Katoennatie stellen zich voor – “Een praatje slaan met een mogelijke werkgever? Contact gelegd!”

Elke vierde dinsdag van de maand installeert Talentenstroom zich in de gezellige jobbar van VDAB. Dé gelegenheid om kennis te maken met jobs in de logistieke of maritieme sector. Hoe dat in zijn werk gaat? Die vraag stelden we, met een verse kop koffie erbij, aan een paar jongeren tijdens de jobbar.

Internationaal

“Contact gelegd!” knipoogt Dimas na een babbel met een werkgever. “Dit is mijn derde jobbar. Ik vind dit een leuk concept omdat ik nog niet goed weet wat ik wil gaan doen. Hier kan ik ontdekken welke jobs er zoal bestaan. Ik heb rechtspraktijk gestudeerd en daarna ben ik lange tijd gaan reizen. Misschien dat ik het daarom zo belangrijk vind om ook in mijn werk internationaal bezig te blijven. In de haven moet dat zeker lukken, niet?”

Extra opleiding

Julie heeft zich net ingeschreven voor de infodag van een stoomcursus logistiek. “Ik heb al een tijdje in een logistieke functie gewerkt en heb de smaak te pakken”, vertelt ze. “Met een extra opleiding op zak denk ik dat ik meer kans maak om in die richting verder te gaan. Wat me aantrekt aan de haven is dat geen twee dagen hetzelfde zijn. Je hebt veel contact met klanten, met transporteurs, met de douane, … Die afwisseling maakt het boeiend.”

Stressvrije babbel

“Leuk dat je hier echt de kans krijgt om te praten met bedrijven”, vindt Thomas. Hij heeft net zijn cv voorgesteld aan de Operations Manager van een transportbedrijf. “Het is geen sollicitatiegesprek dus de stress valt weg, maar je praat wel met mensen die misschien wel naar jou op zoek zijn. Ik zou graag eerst nog een praktische opleiding volgen. Tijdens mijn studies Bedrijfskunde heb ik al wat Logistiek gehad, maar dat bleef heel theoretisch. Ik ben benieuwd hoe het er in praktijk aan toe gaat.”

Inschrijven

Ook zin in een kop koffie … en misschien buitenwandelen met een nieuwe job?jobbar logistiek Kom naar de volgende jobbar op dinsdag 23 januari.
Dan komen 2 wereldspelers van formaat,  CMA CGM en Katoen Natie, zich voorstellen.

Werken bij CMA CGM staat voor initiatief, moed, verbeelding en integriteit. Bij CMA CGM staan klantgerichte en innovatieve oplossingen centraal.  Ontdek in hun filmpje hoe zij toekomstige uitdagingen tegemoet gaan in shipping the future!

CMA CGM zoekt:

  • Customer Service Export
  • Customer Service Import
  • Inside sales import
  • Inside sales export
  • Inside sales / customer service governmental trade Europe
  • Sales Executive Project Cargo & Breakbulk

Katoen Natie is een wereldleider in logistiek. Hun geheim? Dat zijn de medewerkers, die elke dag het verschil maken. En dat zegt Katoen Natie niet zomaar. Voor de verdere groei van de verschillende sites in België zijn ze op zoek naar hands-on bachelors (of gelijkaardig competentie niveau) die de wilskracht en het potentieel hebben om van young potential door te groeien naar een eerste lijn verantwoordelijke binnen één van hun logistieke operaties.

Voel jij je geroepen? Kom dan eens luisteren!

van 13 tot 16 uur
VDAB-kantoren, Copernicuslaan 3, Antwerpen

Gratis, wel vooraf registreren

 

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Talentenstroom
Talentenstroom is een partnerschap van:

Webdesign by Antenno