30 september 2015

6 redenen om naar een jobbeurs te gaan

Een Jobbeurs is prima om veel potentiële werkgevers te ontmoeten, informatie te verzamelen en nuttige contacten te leggen. Flink wat voordelen, dus.

6 redenen die je dichter bij een sollicitatie brengen

  1. Op één dag kan je op één plek heel wat verschillende bedrijven uit een sector ontmoeten. De medewerkers die je aan de standen ontmoet, kunnen je vertellen of een bepaalde job in die sector wel jou ding is.
  2. Je kan je curriculum vitae persoonlijk afgeven aan werkgevers die jou interessant lijken. Zo heb je meestal een streepje voor op kandidaten die enkel hun cv hebben gemaild en zich dus niet eerst face-to-face kort konden voorstellen.
  3. Een jobbeurs is het ideale moment om met recruiters op een iets lossere, informele manier in contact te komen. Van het typische sollicitatiegesprek waar zenuwen je wel eens serieus parten kunnen spelen, is op een jobbeurs niet echt sprake, waardoor je rustig overkomt.
  4. Ook om je netwerk uit te breiden is een bezoek aan een jobbeurs de moeite waard. Niet alleen omdat je professionals uit verschillende bedrijven leert kennen, maar ook omdat je in contact komt met lotgenoten die op zoek zijn naar een (nieuwe) job.
  5. Dag in dag uit solliciteren via de computer gaat na een tijd vervelen. Een jobevenement is een aangename afwisseling in het sollicitatieproces. Je komt buiten en toont een actieve houding tegenover potentiële werkgevers.
  6. Op de meeste beurzen waar wij aanwezig zijn kan je trouwens erg handige en boeiende workshops meepikken, waar professionals meer uitleg geven over hun bedrijf, over het ideale cv of solliciteren met behulp van social media…  en dat allemaal gratis!

 

Niet meer twijfelen. Hou de jobbeurzen in ’t oog waar wij aanwezig zijn en kom af!

 

 

Blijf op de hoogte van de activiteiten van Talentenstroom
Talentenstroom is een partnerschap van:

Webdesign by Antenno